Welke PVC vloeren moet ik kiezen om mijn woning een unieke uitstraling te geven?

Polyvinylchloride, algemeen bekend onder de afkorting PVC, is een synthetisch kunststof polymeer. Het is beschikbaar in twee basisvormen: stijf en flexibel. Polyvinylchloride wordt in veel industrieën gebruikt, vooral in de bouw. De toepassing ervan in deze industrie varieert van buizen tot deuren, ramen en vloeren. In PVC vloeren van Vloerenbaas komen ze in de vorm van tegels in een webshop te staan.

Voordelen van PVC-tegels

PVC-tegels zijn veel gebruikte vloerafwerkingen. De tegels zijn gemaakt van een composiet van PVC en vezels. Dit levert een zeer dunne en redelijk harde tegel op. Flexibele PVC-vloeren worden gebruikt in woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen. Hier zijn de top vijf voordelen van polyvinylchloridevloeren:

Lage kosten: Het grootste voordeel van PVC-tegels is dat ze goedkoop zijn.

Ze zijn het meest zakvriendelijke type vloermateriaal in vergelijking met andere vormen zoals hout, marmer, keramiek, enz. Zelfs luxe polyvinylvloeren zijn betaalbaar in vergelijking met andere materialen. Als het gaat om stijl en duurzaamheid, zou u geen spijt hebben van de keuze voor PVC-tegels. Het is niet alleen een betaalbare optie, maar de installatiekosten van PVC-tegels zijn ook laag. Dit type vloerbedekking kan in elkaar worden gezet zonder dat er professionele installatiekosten aan te pas komen.

Sommige PVC vloeren hebben een goede installatie nodig

Eenvoudige installatie: Zoals eerder vermeld, heeft dit type vloerbedekking geen professionele hulp nodig. Ten eerste zijn de tegels zeer licht in gewicht in vergelijking met de andere vormen van vloerbedekking en kunnen ze gemakkelijk worden verplaatst. Er zijn verschillende installatiemogelijkheden afhankelijk van de gekozen vinylvloer.
  • Doe-het-zelvers kunnen deze tegels eenvoudig installeren door de juiste instructies te volgen. Het is echter aan te raden om professionele hulp te zoeken bij het installeren van PVC of een ander type vloerbedekking.
  • Met eenvoudig te installeren PVC-tegels kunt u prachtige patronen op uw vloer creëren. Maak gebruik van de verscheidenheid aan texturen, patronen en ontwerpen die op deze tegels zijn gedrukt om de uitstraling van uw huis of kantoorruimte te verbeteren.
  • Klein formaat: PVC-tegels zijn er in kleine afmetingen (150mm, 225mm en 305mm). Het voordeel van het hebben van kleine tegels is dat individuele tegels gemakkelijk kunnen worden vervangen. Dit betekent dat de vervangingskosten van deze tegels ook laag zijn.

Onderhoudsgemak: PVC-vloeren zijn het gemakkelijkst te reinigen.

Geen enkel ander type vloerbedekking komt in de buurt van PVC als het gaat om reinigingsgemak. Het enige wat je nodig hebt is een vochtige doek of dweil om deze tegels te reinigen. Meestal zijn deze tegels voorzien van diverse coatings die de vereiste bescherming bieden tegen vlekken, vocht en verbleking. Polyvinylvloeren zijn van nature bestand tegen krassen en deuken in tegenstelling tot hardhouten vloeren. Om deze vloeren schoon en sprankelend te houden hoeft u alleen maar regelmatig te vegen of te stofzuigen.