Risico’s van het gebruik van digitale valuta

Het gebruik van digitale valuta heeft bepaalde risico’s.

Mogelijk hebt u minder bescherming

Mogelijk hebt u geen toegang tot een proces voor het afhandelen van klachten zoals u zou doen met andere betaalmethoden, zoals debet- en kredietkaarten.

Zelfs als u een portemonnee-provider gebruikt om u te helpen uw digitale valuta te beheren, hoeft de provider u niet te helpen uw geld terug te krijgen als er iets misgaat met uw transactie.

Uw aanbetaling is niet verzekerd

Het is uw verantwoordelijkheid om uw portemonnee voor digitale valuta te beschermen.

Federale of provinciale depositoverzekeringsplannen dekken geen digitale valuta.

De Canada Deposit Insurance Corporation dekt bijvoorbeeld alleen in aanmerking komende deposito’s in Canadese dollars bij aangesloten financiële instellingen als de instelling failliet gaat.

Als de geldwissel- of portefeuilleverstrekker die uw digitale valuta heeft, failliet gaat of failliet gaat, wordt uw geld niet beschermd.

Uw investering kan een hoog risico met zich meebrengen

Digitale valuta’s kunnen risicovolle investeringen zijn omdat hun waarde snel kan veranderen. De waarde van een digitale valuta kan in zeer korte tijd stijgen of dalen. Dergelijke waardeveranderingen kunnen moeilijk te voorspellen zijn.

Wanneer u uw digitale valuta inwisselt voor traditionele valuta, zoals de Canadese dollar, is deze mogelijk minder waard dan toen u deze kocht.

Mogelijk vindt u het moeilijk om uw digitale valuta om te wisselen

Digitale valuta’s kunnen moeilijk te kopen en te gebruiken zijn. Mogelijk kunt u ze niet gemakkelijk inwisselen voor contant geld of om goederen en diensten te kopen.

Handelaren hoeven digitale valuta niet als betaling te accepteren. Ze hoeven geen digitale valuta in te wisselen voor traditionele valuta, zoals de Canadese dollar. Gelukkig kunt u bitcoin kopen via ideal. Ga hier om meer informatie te krijgen over btc verkopen.