Moet u uw creditcard gebruiken om een fooi te geven?

U heeft twee mogelijkheden om een fooi te geven in een restaurant: contant fooien of de fooi op uw creditcard. (Merk op dat er geen derde optie is om helemaal geen fooi te geven. Wees geen goedkope skate.) Is het beter om een fooi te geven met contant geld of met een kaart? Dat hangt af van het betrokken perspectief.

Vanuit het oogpunt van de server of de persoon die wordt getipt, verdient contant geld over het algemeen de voorkeur. Dat is niet alleen omdat een minder gewetensvolle server sommige geldtips als inkomen overslaat en belastingen ontduikt. Verkopers moeten een kleine vergoeding betalen aan de creditcardmaatschappij voor elke betaling die wordt verwerkt. Sommige restauranteigenaren trekken een deel van die kosten af van de fooi van uw server, waardoor het bedrag dat u van plan was voor hen achter te laten, wordt verlaagd.

Er is ook een vertraging bij de tips op basis van creditcards. De restaurantmanager/ -eigenaar moet de bonnen controleren en bepalen hoeveel contant geld uw server verschuldigd is voor de fooien tijdens hun dienst. Servers moeten mogelijk enige tijd wachten nadat hun dienst voorbij is om hun tips te ontvangen, wat lastig kan zijn als uw server snel na het werk ergens anders moet zijn voor een gezinsverplichting of een tweede baan. In andere gevallen worden de tips toegevoegd aan het salaris, wat een cashflowprobleem voor uw server kan veroorzaken.

Heeft u nog geen creditcard? U kunt een n26 creditcard aanvragen. Je kunt online vergelijken credit card om de beste te vinden.

Zelfs een cash fooi komt niet gegarandeerd volledig in de zak van de server terecht. Sommige restaurants bundelen de tips om ze onder het andere ondersteunende personeel (zoals busboys) te verdelen. In dat geval heeft u echt geen controle over hoeveel van uw fooi naar uw server is gericht.

Automatische fooien die aan hogere rekeningen worden toegevoegd, zijn gecompliceerder vanuit het oogpunt van de restauranteigenaar/ server, gebaseerd op de regel die in januari 2014 van start gaat dat automatische fooien worden beschouwd als servicekosten in plaats van als fooi. Dat plaatst ze in de categorie van normaal loon en het restaurant moet ze melden voor inhouding van loonheffing.