Hoog scoren op online dating: tips van experts geven singles een winnende voorsprong

Als daten een spel is, is online daten een strategisch spel. Stuur iemand een ‘hey’ en je wordt waarschijnlijk genegeerd. Stuur de verkeerde emoji – of blijkbaar helemaal als je een man bent – en je bent zo goed als weg.

Het protocol kan ontmoedigend zijn, vooral voor iemand die nieuw is in het spel. Met het begin van een nieuw jaar dachten we dat er geen beter moment is om online datingexperts te vragen om hun tips voor succes te delen.

Stel niet uit: “Berichten die binnen de eerste 24 uur worden verzonden, hebben twee keer zoveel kans om een antwoord te krijgen”, zegt Jean-Marie McGrath van Hinge. De meerderheid van de gebruikers heeft echter tot 2,5 dagen nodig om een gesprek te beginnen.

Wees oprecht: kijk naar het profiel van een dater en schrijf hem over iets specifieks, zodat ze weten dat je niet zomaar willekeurige regels weggooit naar elke persoon in de app, stelt McCann voor. ‘Als ze zeggen dat ze een fijnproever zijn, sla ze dan met’ zodat ik zie dat je een fijnproever bent, wat is het beste Mexicaanse restaurant in de stad? ‘,’ Zei McCann.

Geef ze iets om mee te werken: een gesprek beginnen met een vraag werkt het beste. Maar zeg meer dan: “Hé, wat is er?”, Wat de ander onder druk zet om iets te bedenken om over te praten. Moedig een match aan om te antwoorden door ze materiaal te geven.

‘Je kunt zoiets zeggen als’ Katy Perry of Taylor Swift? ‘ of een leuke openingszin met twee keuzes die je een beetje een idee geven van wie ze zijn, ‘zei McCann.

Speel het cool: mensen hebben de neiging om precies te braken wat ze zoeken in hun bios: een levenspartner of iemand om ‘s nachts mee te knuffelen. Less is more, waarschuwt Laurie Davis, chief executive van eFlirt, een online datingadviesbureau. Bekijk hier een leuke video met tips.

‘Dat zou je nooit tegen iemand zeggen als je hem voor het eerst ontmoet in een bar, dus zeg dat ook niet online’, zei ze. Houd het licht en simpel en wees nooit negatief. Opsommen wat je niet wilt in een relatie is ‘je gaat er gewoon koud van worden’, voegt ze eraan toe.

Ga zo snel mogelijk offline: veel mensen houden van het idee van online dating in theorie, maar vinden geen succes omdat ze mensen nooit persoonlijk ontmoeten. Daarom houdt McCann van het gevoel van urgentie dat locatiegebaseerde apps zoals Tinder aan gebruikers presenteren. ‘Je blijft maar voor een heel korte eindige periode op dezelfde plaats en tijd’, zegt ze.

Probeer virtueel chatten tot een minimum te beperken. De vuistregels van Davis zijn zes berichten heen en weer op datingsites, 20 tot 30 tekstuitwisselingen als je een dating-app gebruikt. Als je na twee weken berichten elkaar niet hebt ontmoet, moet iemand de trekker overhalen en een datum voorstellen.

Als Nederlander is de Badoo dating site wel een leuke datingsite om te beginnen.