Hoe werkt een huisdierenverzekering dan precies? En welke dieren zijn er te verzekeren in Nederland?

De verzekering voor huisdieren werkt op veel van dezelfde manier als de menselijke verzekering werkt. Er zijn veel dingen te overwegen, zoals maandelijkse of wekelijkse betalingen, eigen betalingen en aftrekposten. Elk plan zal een vaste structuur hebben van de procedures en de kantoorbezoeken. De meeste soorten verzekeringen bieden dekking voor receptgeneesmiddelen. Er zijn nu veel verzekeringsmaatschappijen die dit soort diensten aanbieden.

Waarom u een huisdierverzekering moet afsluiten

U denkt misschien dat met de moeilijke tijden van vandaag, het krijgen van huisdierverzekering niet boven aan uw To Do lijst staat. Maar je moet dit echt overwegen. Uw huisdieren worden immers ook oud, waardoor ze vatbaar zijn voor ouderdomsziekten en -ziekten. En natuurlijk, wat als je geliefde huisdier in een ongeluk zit? Heb je enig idee hoeveel huisdierverzorging tegenwoordig kost?!?
  • De sleutel om de huisdierverzekering voor u te laten werken, is om het vroeg te krijgen, dat wil zeggen, de minuut dat u uw huisdier krijgt. Dit is vooral het geval als je je huisdier in zijn ‘jeugd’ hebt. Op deze manier kunt u echt profiteren van de kostenvoordelen als u door de jaren heen voor uw dierenvriend zorgt.
  • Maak je geen zorgen als je een exotisch huisdier hebt. Hoewel de meeste huisdierverzekeringen alleen de ‘basisrassen’ dekken, zijn er tegenwoordig veel aanbieders die zich richten op de meer ongebruikelijke rassen. Je hoeft ze alleen maar te zoeken.
Ongeacht het type huisdier dat u heeft, moet u uw huiswerk doen bij het selecteren van de juiste dierenverzekeraar. Dit zorgt ervoor dat u een probleemloze ervaring heeft bij het indienen van claims.

Om u te begeleiden, is hier een lijst met mogelijke vragen die u aan de dierenverzekeraar kunt stellen.

– Wat zijn de verschillende plannen voor huisdieren?
– Gezien de huidige leeftijd van uw huisdier, welk plan raden ze aan en waarom?
– Zijn de declaraties gebaseerd op de rekening van een dierenarts of op de uitkeringslijst van de dienstverlener?
– Zijn de tandheelkundige behoeften van uw huisdier gedekt?
– Wanneer u een schadeclaim indient, verhogen ze dan de premie achteraf?