Hoe de rijtheorie-test te doorstaan

Het halen van je theorie-examen komt meestal neer op een goed begrip van hoe de weg werkt en veel oefentijd besteden, wat betekent dat je moet herzien totdat je je verkeersborden van binnen en van buiten kent en een weggevaar op anderhalve kilometer afstand kunt herkennen. Er is geen gemakkelijke manier omheen.

Als je eenmaal de theorie hebt doorstaan en het is uit de weg, ben je een stap dichter bij het doen van je praktische test en dat is een stap dichter bij onafhankelijkheid, dus het is de moeite waard om de uren te besteden.

Hier zijn onze beste tips om uw theorie door te geven:

Zorg ervoor dat u volledig begrijpt wat u wordt gevraagd

Een onderdeel van je CBR theorie examen oefenen is meerkeuzevragen. Je krijgt 50 meerkeuzevragen van een bank van 1.000 en moet er 43 correct beantwoorden om de sectie te doorstaan, met iets meer dan een minuut om elke vraag te beantwoorden. U kunt Verkeersborden.nu bezoeken om verkeersborden te oefenen.

Het tweede deel is een gevaarherkenningstest waarbij een reeks clips vanuit het perspectief van de bestuurder wordt gebruikt met gevaren die regelmatig opduiken. Je moet elke keer dat je een gevaar ziet klikken en 44 van de 75 halen om te slagen.

Zet in de uren

De Driving Standards Agency (DVSA) adviseert dat u ten minste 20 uur revisie voltooit om volledig voorbereid te zijn.

Als je het beste leert door te lezen en te schrijven, ontvang dan een kopie van hun officiƫle theorie-testhandboek en maak aantekeningen terwijl je het doorneemt, en laat iemand anders je testen met een snelle vraagronde totdat je de antwoorden binnenstebuiten kent.

Als u uw kennis liever online test, kunt u een van de vele theoretische testwebsites of -apps gebruiken die willekeurig vragen en rijscenario’s voor u genereren.

Deze zijn geweldig om te doen als je momenteel met het openbaar vervoer reist en wat tijd hebt om te passeren.

Test jezelf terwijl je onderweg bent

Gebruik elke gelegenheid die u onderweg bent als een real-life test van uw kennis en vaardigheden voor gevaarherkenning. Laat je rij-instructeur je ondervragen over de verkeersborden die je passeert tijdens je lessen, of als je de passagier bent tijdens een autorit, kijk wie sneller tussen jou en de chauffeur is in het opsporen van opkomende gevaren!