Advies voor het kopen van een gebruikte auto

Denkt u erover om een gebruikte auto te kopen? Met zoveel dingen om te overwegen, kan het verwarrend zijn om te weten waar je naar moet zoeken of waar je moet beginnen. We hebben ons beste advies samengesteld voor het kopen van een gebruikte auto in Californië, zodat u de beste deal krijgt en een auto waar u echt van houdt. (Maak je geen zorgen over kopers van nieuwe auto’s, wij zorgen ook voor jou!)

 

 Controleer op belangrijke documenten

Plan altijd om een voertuiggeschiedenisrapport te krijgen. Dit is geweldig als eerste stap – het laat je meteen weten of je een doodlopende weg najaagt. Carfax is een hulpmiddel voor het controleren van een VHR – u hebt alleen het voertuigidentificatienummer (VIN) van de auto nodig. In sommige gevallen is alleen het kenteken voldoende. U kunt meteen de waarde auto checken.

 

Maak een proefrit met de auto

Dit is een van de tips auto kopen bij het kopen van een gebruikte auto. Zoek naar lichten die gaan branden, controleer uw zichtbaarheid en let op vreemde geuren. Enkele andere dingen om te evalueren:

Banden: hoe oud zijn ze? Zijn ze zelfs? Hoe ziet het loopvlak eruit? Controleer ook de staat van het reservewiel.

Remmen: Maken ze rare geluiden? Voelen ze soepel aan?

Lekt er iets of stoomt het?

Werkt de AC echt?

Werken uw lichten allemaal?

Openen en sluiten de deuren, ramen en deksels goed?

Hoe klinkt de motor wanneer deze is ingeschakeld?

Wees tijdens het rijden gevoelig voor wat je voelt, ruikt en hoort. Rijd over ruwe wegen en wees alert op vreemde geluiden of trillingen. Stop en start de auto met verschillende snelheden. Draai de auto met verschillende snelheden.